Bagzosi kilátó

A Székelyvarság Bagzos nevezetű tanyabokrában található kilátó, 2018- ban épült, nevezhetjük a falu legújabb látványosságának is. Ez Varság második kilátója, ami méretei tekintetében kissé eltörpül a tálasbércei mellett, de formájából adódóan melegséget és játékosságot áraszt.

Megközelítése két módon is lehetséges: Azon vendégek, akik Székelyudvarhely irányából érkeznek, és akár gyalogszerrel is szeretnék felfedezni a tájat, Küküllőbe érkezve, a Júlia nevű bolt mellett elhaladva, az első letérőnél balra kell forduljanak.  Aztán egy kissé emelkedős erdei úton haladva, körülbelül egy kilométer megtétele után az erdőből kiérve, a Bagzos nevű tanyabokrunkba érkeznek. A tisztást Falumezejének hívják mifelénk, amelynek felső szélében magaslik a kör alakú, fából készült kétszintes kilátó.

A másik megközelítési lehetőséget inkább autóval ajánljuk, mivel a falu központjából az iskolát elhagyva letérünk a főútról és rögtön balra leereszkedünk Bagzosba. Körülbelül nyolc kilométer megtétele után, megtaláljuk a kilátót.

GPS koordináták: