Prepararea șindrilei

Tradiția producției de șindrilă este una dintre cele mai vechi meșteșuguri din Vărșag, nu degeaba este cunoscută drept țara Zsindely (Șindrilă)

Și în zilele noastre mulți oameni se ocupă cu fabricarea sindrilei, în special în seriile lungi de iarnă în pivnița călduroasă, unde pisica torce liniștită în așchiile proaspete.

Cu unelte manuale de prelucrare a lemnului, se stoarce, se decojește și se prelucrează acest material natural, ceea ce pentru mulți fermieri, înseamnă o sursă în plus de câștig, deoarece este îndrăgită și cumpărată atât de străini, cât și de populația locală.

Cunoașterea acestui meșteșug, selectarea corectă a pinului, testarea, tăierea este un lucru foarte concret și meticulos, la fel și zgârierea decorativă și figurarea materialului.

Toate acestea reprezintă doar o scurtă descriere a fluxului de lucru. Dacă doriți să cunoașteți și să observați îndeaproape și  în detaliu meșteșugul șindrilei și dacă doriți să participați la practica de fabricației, meșterii noștri sunt dornici să vă prezinte profesia fabricării șindrillei.

- Număr participanți minim 4persoane;
- Programare: cu cel puțin o zi înainte;

Contact:         

                         - 0746623564

                         - 0741651026